PLNĚNÁ OMELETA
Suroviny na porci: vajíčko, menší mrkev, kousek celeru, pórek, uvařené nudle, nebo jiné těstoviny (i z předešlého dne), sůl, pepř, sójová omáčka, hořčice.

Postup v robotu Ronic: mrkev a celer nakrájíme na hrubém struhadle na nudličky. Pórek rozčtvrtíme a nakrájíme asi na 2 cm kousky. Uvařené těstoviny nasekáme nožem v robotu Ronic na menší kousky (pokud máme nudle, tak nemusíme). Na trošce oleje orestujeme zeleninu a ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou. Přidáme těstoviny a prohřejeme.
Vajíčko rozšleháme, osolíme a opepříme a na pánvi opečeme z obou stran. Omeletu potřeme hořčicí a naplníme připravenou zeleninou. Podáváme s pečivem.


BANÁNOVÉ LÍVANCE
Suroviny: 2 zralé banány, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 2 vejce, 150 ml mléka.

Postup v robotu Ronic - v míse s rotačním nožem rozmixujeme banány a vajíčka. Přidáme ostatní suroviny a promixujeme. Když je těsto příliš husté, přidáme trochu mléka.
Smažíme na nepřilnavé pánvi, nebo stačí pánev jenom vymazat olejem.
Podáváme samotné, nebo zdobíme podle možností - marmeládou, šlehačkou, zakysanou smetanou...


DOMÁCÍ TORTILY
Suroviny: 2 hrnky hladké mouky (může být i kukuřičná), 50 g sádla, sůl, 0,5 hrnku vlažné vody.

Postup: do mísy Ronic s rotačním nožem dáme všechny suroviny, několikrát promícháme pulzním chodem a spustíme stálý chod. Těsto je vypracované během 20 sekund.

Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů, které na pomoučeném vále rozválíme na tenoulinké placky. Opékáme na suché pánvi asi 15 sekund z každé strany.
Hotové tortily plníme masovou, nebo zeleninovou směsí. Studené toritly můžeme nahřát v mikrovlnce.

Tip na zeleninovou směs:
Paprika, cibule, žampiony, kukuřice, koření podle chuti, kečup, ledový salát.
Ke zpěněné cibulce přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na kousky, ochutíme kořením a podusíme doměkka. Směs spojíme trochou kečupu.
Na tortilu dáme list ledového salátu a hotovou směs.


HRNKOVÝ KNEDLÍK Z MIKRVLNKY
Suroviny na cca 6 hrnků: 2 včerejší rohlíky, 2 hrnky polohrubé mouky (nebo se může dát 1 hrnek polohrubé a 1 hrnek hrubé mouky), 2 hrnky mléka, 2 vejce, prášek do pečiva.

Postup: V míse s rotačním nožem smícháme všechny suroviny a vložíme do hrnků, které jsme vymazali olejem nebo máslem (popř. můžeme hrnky vyložit potravinářskou folií nebo mikrotenovým sáčkem). Těsto vlijeme do hrnků do ¾. Vložíme do mikrovlnky a děláme cca 7 minut. Vzhledem k tomu, že každá mikrovlnka má jinak přednastavený výkon, doporučujeme poprvé nastavit čas na 4 minuty, zkontrolovat špejlí, a podle potřeby knedlíky dodělat.


MÜSLI na zdraví 
 
Suroviny: ovesné vločky, sušené rozinky, sušené brusinky, sezamové semínka, ořechy, med.
 
Postup: V míse s rotačním nožem rozsekáme ořechy na drobno. Na plech s pečícím papírem vložíme ovesné vločky a dáme je opražit do trouby. Jakmile vločky začnou zlátnout, přidáme rozinky, brusinky, sezamové semínka, ořechy, med, pokropíme trochou vody a vše promícháme. Pečeme do zlatova a podle potřeby občas promícháme. 
Müsli uchováváme v uzavřené nádobě.


HALUŠKY
Suroviny: 0,5 kg brambor, 250 g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl.
 
Postup: Do mísy s rotačním nožem dáme oloupané brambory nakrájené na kostky. Přidáme mouku, vejce a sůl. Všechno rozmixujeme do polotuhé hmoty (nejdřív použijeme pulzní chod, potom přepneme na stálý chod). 
Připravíme si hrnec s vařící vodou a přes hrubé síto přepasírujeme těsto do vařící vody. Vaříme asi 7 minut a poté halušky vyjmeme a necháme okapat. 
Na talíři přelijeme halušky rozehřátou brynzou a ozdobíme slaninovými škvarky. Můžeme přidat trochu vyškvařeného tuku ze slaniny. 
Děkujeme paní Katce za zaslání tohoto receptu.

LANGOŠE
Suroviny: 700 g hladké mouky, 1/2 l mléka, 1 lžička cukru, 1 kostka kvasnic, sůl. 
Na potření: česnek, voda, sůl, kečup, sýr
 
Postup: V míse s rotačním nožem smícháme hladkou mouku, mléko, nadrobenou kostku kvasnic, cukr a sůl. Spustíme stálý chod a vypracujeme těsto. Těsto necháme nakynout. Poté z těsta tvarujeme langoše, které vkládáme do pánve na rozpálený olej a smažíme po obou stranách. Oleje v pánvi by mělo být více, aby langoše plavaly. Potíráme prolisovaným česnekem, který jsme v misce smíchali s trochu vody a špetkou soli. Nakonec potřeme kečupem a posypeme sýrem.