PEČENÝ ČAJ - jablko + hruška
Suroviny: 1 kg jablek, 1 kg hrušek, 0,5 kg cukru, 3 badyány, 7 hřebíčků, 3 celé skořice.

Postup v robotu Ronic: jablka a hrušky omyjeme, zbavíme jadřinců a v robotu Ronic pomocí hranolkovače nasekáme na kousky. Ovoce dáme na vyšší plech, smícháme s cukrem a kořením a pečeme asi půl hodiny. Občas promícháme. Pečené ovoce plníme do čistých skleniček a sterilujeme při 80 st. 20 minut.
Při podávání zalejeme v hrníčku 2 lžíce ovoce horkou vodou.




HRUŠKOVÝ SMOOTHIE
Suroviny: 2 zralé hrušky, 1 zralý banán, lžička karobu, 200 ml vody.

Postup v robotu Ronic: hrušky oloupeme a zbavíme jadřinců. Dáme do robotu Ronic s rotačním nožem, přidáme banán a důkladně rozmixujeme. Přidáme karob a promícháme. Nakonec zředíme vodou.





MELOUNOVÁ TŘÍŠŤ
Suroviny: 15 kostek ledu, meloun, citronová šťáva

Postup v robotu Ronic: ledové kostky rozdrtíme rotačním nožem na ledovou tříšť. Přidáme meloun, ze kterého jsme vybrali pecičky a spolu rozmixujeme. Nakonec přidáme citronovou šťávu podle chuti.



LEDOVÉ SMOOTHIE
Suroviny: 10-15 kostek ledu, plátek melounu, 1 banán, 4 meruňky

Postup v robotu Ronic: rotačním nožem rozmixujeme kostky ledu - nejdřív několikrát zapneme pulzní chod, potom přepneme na stálý dokud nemáme ledovou tříšť. Přidáme kousky melounu bez jadérek, banán a vypeckované meruňky a stálým chodem všechno rozmixujeme do hladka.



BROSKVOVÝ DŽUS
Suroviny: zralé broskve, cukr, kyselina citronová.

Postup v robotu Ronc: broskve vypeckujeme a oloupeme. Pomocí rotačního nože Ronic je dokonale rozmixujeme - u zralých broskví stačí 30 sekund. Nálevkou odměříme množství šťávy a dáme do hrnce. Na 1 litr šťávy přidáme 2,5 dcl vody, 100 g cukru a 1/2 lžičky kyseliny citronové. Vše zahřejeme, ale nevaříme. Necháme vychladnout a plníme do flašek. Při podávání ředíme v poměru 1:2 nebo podle chuti.



BROSKVOVÉ SMOOTHIE

Sruoviny na 2 porce: 15 kostek ledu, 1 zralý banán, 2 větší broskve, 1/2 jablka, 0,5 dlc studené vody.

Postup v robotu Ronic: led nasekáme rotačním nožem na ledovou tříšť, přidáme ovoce a důkladně rozmixujeme. Nakonec zředíme trochou vody.


KARAMELOVÝ LIKÉR
Suroviny:
2 zkaramelizované Salka, 1 smetana ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 0,5 litru rumu.

Postup: Do mísy s rotačním nožem vyklopíme zkaramelizované Salka, přidáme smetanu s vanilkovým cukrem a promícháme. Postupně přiléváme rum a mixujeme. Poté likér nalijeme do láhve a můžeme začít popíjet.
Uchováme na chladnějším místě, ale ne v ledničce, aby likér neztuhl.

Pozn. - můžeme použít i Salko (slazené zahuštěné mléko), které v
neporušených plechovkách vložíme do hrnce s vodou a za mírného varu vaříme 1 hodinu. Necháme vychladnout a rozmixujeme se smetanou s cukrem a rumem.


TEKUTÉ KAŠTANY
Suroviny: 3 tyčinky ledových kaštanů, půl balení hořké čokolády, 250 ml šlehačky, 1 salko, 0,5 l rumu.
 
Postup: Čokoládu a tyčinky ledových kaštanů nalámeme a vložíme do hrnce. Přilijeme šlehačku a za stálého míchání povaříme, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté odstavíme a necháme zchladnout. 
Do mísy s rotačním nožem vyklopíme Salko, přidáme vychladnutou čokoládu a postupně přilijeme rum. Rozmixujeme a nalijeme do láhve. Uchováváme na chladnějším místě, ale ne v ledničce, aby tekuté kaštany zůstaly tekuté 
Z uvedeného množství vyrobíme cca 1 l tekutých kaštanů.

DOMÁCÍ ŠÍPKOVÝ SIRUP
 
Suroviny: 1 kg čerstvých šípků, 1,5 l vody, 1 lžička kyseliny citronové, 1 kg cukru. Pro zdravější variantu může být 20 dkg cukru + sladidlo stévie.
 
Postup: Šípky omyjeme a v míse Ronic s rotačním nožem rozdrtíme. Rozdrcené šípky zalijeme 0,75 l vody a vaříme 10 minut. Poté šípky scedíme a scezenou vodu ponecháme. Šípky znovu zalijeme 0,75 l vody a vaříme dalších 10 minut. Opět scedíme a vodu smícháme s první scezenou vodou a poté přecedíme přes hrubší plátno. Přidáme cukr, popřípadě stévii a kyselinu citronovou a vaříme 10 minut. Vychladlou šťávu plníme do sklenic a uzavřeme.
 
Sirup podáváme zředěný vodou, nebo můžeme přidat do vlažného čaje.

DOMÁCÍ BAILEES
Suroviny: 0,5 l rumu, 2 zkaramelizované Salka v plechovce, 1 mandlový pudink, 0,5 l mléka.
 
Postup: Pudink uvaříme v 0,5 l mléka a necháme zchládnout. Do mísy s rotačním nožem vyklopíme zkaramelizované Salka, přilijeme rum a přidáme vychladnutý pudink. Rozmixujeme, nalejeme do láhve a popíjíme. Baileys uchováváme v ledničce.
 
Poznámka: Můžeme použít i Salka - slazené zahuštěné mléka, které v neporušených plechovkách vložíme do hrnce s vodou a za mírného varu vaříme 1 hodinu. Necháme vychladnout a rozmixujeme s rumem a vychladnutým pudinkem.