NEJPRODÁVANĚJŠÍ
NOVINKY
KONTAKTY
ANKETA
Co nejčastěji zpracováváte v robotu Ronic?
Těsta a krémy 31% Pomazánky 19% Ovoce a zeleninu 29% Maso 21%K Fašanku (masopustu) neodmyslitelně patří smažené pečivo. Usmažte doma mrváně (boží milosti) a uthnou Vám ruce.
Suroviny na I. těsto:
1/2 kg hladké mouky,
2 žloutky,
špetka soli,
0,3 dcl mléka napůl s pivem.
Suroviny na II.
těsto: 250 g másla,
200 g hladké mouky.
Moučkový cukr na obalení.
Postup v robotu Ronic:
všechny suroviny na I. těsto dáme do velké mísy s nožem na těso a zapneme stálý chod. Jakmile se z těsta vytvoří koule, je hotové. Těsto dáme stranou a do mísy s nožem dáme máslo a mouku a vypracijeme druhé těsto. Zpracované těsto vytáhneme z mísy a uděláme z něj bochánek.
První těsto vyválíme na placku a druhé těsto rozválíme na menší placku, kterou položíme na první těsto a přeložením okrajů je zabalíme do sebe. Necháme přikryté utěrkou asi 15 minut a rozválíme je opět na placku. Znovu přeložíme okraje a těsto poskládáme. Necháme 15 minuto odpočívat a postup opakujeme celkem 3x. Těsto můžeme nechat naležet v lednici několik hodin, nebo můžeme hned pokračovat.
Po posledním odpočinutí rozválíme těsto na tenkou placku a rozkrájíme rádýlkem na kousky. Do každéhou kousku uděláme uprostřed několik "zářezů" a klademe je do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran do zlatova, necháme okapat na ubrousku a teplé obalíme v moučkovém cukru.