Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. 

Odmítnout vše můžete zde.



NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 490 Kč (20,58 €)
skladem
naše cena 9 900 Kč (415,80 €)
skladem
naše cena 1 950 Kč (81,90 €)
skladem

NOVINKY

arr3Proč robot RONIC? Francouzské roboty Ronic patří ke světové špičce ve světě kuchyňských robotů. Již několik desítek... arr3Nákup pro české i slovenské zákazníkySlovenští zákazníci u nás mohou nakupovat v Eurech. Ceny se zobrazují v Korunách i Eurech a při...

KONTAKTY

AmiNet s.r.o.
696 71 Blatnice pod Svatým Antonínkem 119
tel: +420 605 271 393
info(a)ronic-czech.cz

ANKETA

Co nejčastěji zpracováváte v robotu Ronic?

Těsta a krémy 31% Pomazánky 19% Ovoce a zeleninu 29% Maso 21%

27. 02. 2019 | Moučníky

BOŽÍ MILOSTI

K Fašanku (masopustu) neodmyslitelně patří smažené pečivo. Usmažte doma mrváně (boží milosti) a uthnou Vám ruce.

Suroviny na I. těsto:
1/2 kg hladké mouky,
2 žloutky,
špetka soli,
0,3 dcl mléka napůl s pivem.
Suroviny na II.
těsto: 250 g másla,
200 g hladké mouky.
Moučkový cukr na obalení.

Postup v robotu Ronic:
všechny suroviny na I. těsto dáme do velké mísy s nožem na těso a zapneme stálý chod. Jakmile se z těsta vytvoří koule, je hotové. Těsto dáme stranou a do mísy s nožem dáme máslo a mouku a vypracijeme druhé těsto. Zpracované těsto vytáhneme z mísy a uděláme z něj bochánek.
První těsto vyválíme na placku a druhé těsto rozválíme na menší placku, kterou položíme na první těsto a přeložením okrajů je zabalíme do sebe. Necháme přikryté utěrkou asi 15 minut a rozválíme je opět na placku. Znovu přeložíme okraje a těsto poskládáme. Necháme 15 minuto odpočívat a postup opakujeme celkem 3x. Těsto můžeme nechat naležet v lednici několik hodin, nebo můžeme hned pokračovat.
Po posledním odpočinutí rozválíme těsto na tenkou placku a rozkrájíme rádýlkem na kousky. Do každéhou kousku uděláme uprostřed několik "zářezů" a klademe je do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran do zlatova, necháme okapat na ubrousku a teplé obalíme v moučkovém cukru.