Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. 

Odmítnout vše můžete zde.



NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 690 Kč (28,98 €)
skladem
naše cena 490 Kč (20,58 €)
skladem
naše cena 7 900 Kč (331,80 €)
skladem

NOVINKY

arr3Proč robot RONIC? Francouzské roboty Ronic patří ke světové špičce ve světě kuchyňských robotů. Již několik desítek... arr3Nákup pro české i slovenské zákazníkySlovenští zákazníci u nás mohou nakupovat v Eurech. Ceny se zobrazují v Korunách i Eurech a při...

KONTAKTY

AmiNet s.r.o.
696 71 Blatnice pod Svatým Antonínkem 119
tel: +420 605 271 393
info(a)ronic-czech.cz

ANKETA

Co nejčastěji zpracováváte v robotu Ronic?

Těsta a krémy 31% Pomazánky 19% Ovoce a zeleninu 29% Maso 21%

29. 10. 2018 | Moučníky

CITRONOVÉ ŘEZY

Suroviny:
8 vajec,
100 g moučkového cukru,
šťáva a kůra z 1 citronu,
80 g škrobové moučky,
150 g moučkového cukru do sněhu,
80 g hrubé mouky.
Citronová náplň:
2,5 dcl mléka,
25 g bramborového škrobu,
200 g másla,
130 g moučkového cukru,
šťáva z 1/2 citronu.
Citronová poleva:
200 g moučkového cukru,
1 lžíce horké vody,
2 lžíce citronové šťávy,
1 lžíce oleje.

Postup v robotu Ronic:
Připrava těsta:
oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme v robotu Ronic šlehacím zvonem tuhý sníh do které ho zašleháme cukr a dáme stranou.
Pokračujeme opět šlehacím zvonem a vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Přímícháme škrob a mouku, citronovou šťávu a kůru a nakonec jemně vmícháme bílkový sníh. Hotové těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, upečeme a necháme vychladnou.
Mezitím si připravíme náplň:
V mléce rozmícháme škrobovou moučku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnou. V míse Ronic s rotační nožem vyšleháme máslo s cukrem a postupně přidáme vychladlou kašičku a citronovou šťávu.
Vychladlý korpus rozkrojíme a naplníme citronovou náplní.
Nakonec moučník polejeme citronovou polevou, kterou si připravíme tak, že cukr zalejeme horkou vodou, přidáme citronovou šťávu, lžíci oleje a vymícháme do hladka. Až poleva zaschne, nakrájíme na řezy.