NEJPRODÁVANĚJŠÍ
NOVINKY
KONTAKTY
ANKETA
Co nejčastěji zpracováváte v robotu Ronic?
Těsta a krémy 31% Pomazánky 19% Ovoce a zeleninu 29% Maso 21%Suroviny na těsto:
500 g polohurbé mouky,
250 ml mléka,
1 vejce,
1/2 kostky droždí,
100 g másla,
3 lžíce oleje,
100 g cukru,
špetka soli,
3 lžíce rumu.
Na posyp:
skořice, krupicový cukr
Postup v robotu Ronic:
kynuté těsto je v robotu Ronic připraveno během půl minuty: v teplém mléce s cukrem necháme vzejít kvasnice. V míste Ronic s rotačním nožem smíchmte mouku s solí, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, olej a nakonec kvásek a rum. Zapneme stálý chod a během půl minuty je těsto hotové - stačí, když se vytvoří ze surovin koule. Těsto dáme do čisté mísy, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout.
Z těsta odkrajujeme kousky, ze kterých uděláme válečky. Válečky namotáme na cukrářské trubičky (místo trubiček lze použít i skleněné zavařovací sklenice), mírně je rozplácneme a potřeme rozpuštěným máslem. Trdelníky obalíme ve směsi cukru a skořice a dáme na plech s pečícím papírem.
Trdelníky upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení necháme trochu vychladnout a stáhneme z formiček - jde do dobře.
Trdelníky můžeme obalovat i v mletých oříšcích s cukrem nebo v jiné směsi.