Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. 

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 12 160 Kč
skladem
naše cena 8 400 Kč
skladem
naše cena 11 160 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 990 Kč
skladem
naše cena 11 160 Kč
skladem
naše cena 13 900 Kč
skladem

NOVINKY

arr3Proč robot RONIC? Francouzské roboty Ronic patří ke světové špičce ve světě kuchyňských robotů. Již několik desítek...

KONTAKTY

AmiNet s.r.o.
696 71 Blatnice pod Svatým Antonínkem 119
tel: +420 731 495 804
info(a)ronic-czech.cz

ANKETA

Jak dlouho vám slouží robot Ronic?

Více než 20 let 71% Více než 10 let 16% Více než 5 let 7% Nemám robot Ronic 6%

27. 05. 2019 | Moučníky

DOMÁCÍ TRDELNÍKY

Suroviny na těsto:
500 g polohurbé mouky,
250 ml mléka,
1 vejce,
1/2 kostky droždí,
100 g másla,
3 lžíce oleje,
100 g cukru,
špetka soli,
3 lžíce rumu.
Na posyp:
skořice, krupicový cukr

Postup v robotu Ronic:
kynuté těsto je v robotu Ronic připraveno během půl minuty: v teplém mléce s cukrem necháme vzejít kvasnice. V míste Ronic s rotačním nožem smíchmte mouku s solí, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, olej a nakonec kvásek a rum. Zapneme stálý chod a během půl minuty je těsto hotové - stačí, když se vytvoří ze surovin koule. Těsto dáme do čisté mísy, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout.
Z těsta odkrajujeme kousky, ze kterých uděláme válečky. Válečky namotáme na cukrářské trubičky (místo trubiček lze použít i skleněné zavařovací sklenice), mírně je rozplácneme a potřeme rozpuštěným máslem. Trdelníky obalíme ve směsi cukru a skořice a dáme na plech s pečícím papírem.
Trdelníky upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení necháme trochu vychladnout a stáhneme z formiček - jde do dobře.
Trdelníky můžeme obalovat i v mletých oříšcích s cukrem nebo v jiné směsi.