NEJPRODÁVANĚJŠÍ
NOVINKY
KONTAKTY
ANKETA
Co nejčastěji zpracováváte v robotu Ronic?
Těsta a krémy 31% Pomazánky 19% Ovoce a zeleninu 29% Maso 21%Suroviny:
2 dcl vody,
100 g másla,
100 g hrubé mouky,
4 vejce,
špetka soli.
Na náplň:
2,5 dcl mléka,
80 g hrubé mouky,
2 žloutky,
100 g moučkového cukru,
2 bílky,
20 g jemného krystalovéhu cukru.
Postup v robotu Ronic:
vodu s máslem a solí dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Za stálého míchání přisypeme mouku a mícháme dokud se těsto neodlepuje od hrnce. Za občasného míchání necháme vychladnout. Do mísy s rotačním nožem dáme těsto a postupně vmícháme jedno vejce po druhém - robot Ronic velmi usnadní namáhavé zapracování vajec do tuhého těsta. Pomocí lžíce tvoříme na plechu s pečícím papírem malé hromádky, nejlépe dál od sebe - hodně nabudou. Pečeme v dobře vyhřáté troubě, kterou neotvíráme, dokud nejsou větrníky upečené.
Vychladlé větrníky rozkrojíme a plníme připravenou náplní:
v mléce rozmícháme mouku a uvaříme husou kašičku, kterou necháme za občasného míchání vychladnout. Mezitím si pomocí šlehacího zvonu vyšleháme bílky s cukrem do pěny a dáme stranou. V míse s rotačním nožem umícháme žloutky s cukrem do pěny a postupně zašleháme vychladlou kašičku. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků