NEJPRODÁVANĚJŠÍ
NOVINKY
KONTAKTY
ANKETA
Co nejčastěji zpracováváte v robotu Ronic?
Těsta a krémy 31% Pomazánky 19% Ovoce a zeleninu 29% Maso 21%Suroviny na těsto:
250 g hladké mouky, 2 lžíce cukru, 125 g másla, 2 žloutky.
Na náplň:
6 větších jablek, 100 g cukru, skořice, sklenka bílého vína.
Na sníh:
2 bílky, 3 lžíce moučkového cukru.
Postup v robotu Ronic:
všechny suroviny na těsto dáme do pracovní mísy s rotačním nožem a vypracujeme těsto, které necháme hodinu v chladu. Pak z těsta vyválíme kulatou placku a dáme do dortové formy. Z odkrojků uděláme váleček, kterým vytvoříme ve formě okraj. Těsto dáme do trouby a upečeme. Mezitím si připravíme náplň - jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle v robotu Ronic. Jablka dáme do hrnce, podlejeme vínem a dusíme. Osladíme cukrem, přidáme skořici a necháme vychladnout. Z bílků a cukru ušleháme v robotu Ronic pomocí šlehacího zvonu tuhý sníh. Na vychladlý korpus dáme jablkovou náplň a na povrch navršíme bílkový sníh. Vložíme zpět do trouby asi na 10 minut, aby sníh zezlátl. Krájíme nožem namočeným v horké vodě.