Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. 

Odmítnout vše můžete zde.



NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 690 Kč (28,98 €)
skladem
naše cena 490 Kč (20,58 €)
skladem
naše cena 9 900 Kč (415,80 €)
skladem

NOVINKY

arr3Proč robot RONIC? Francouzské roboty Ronic patří ke světové špičce ve světě kuchyňských robotů. Již několik desítek... arr3Nákup pro české i slovenské zákazníkySlovenští zákazníci u nás mohou nakupovat v Eurech. Ceny se zobrazují v Korunách i Eurech a při...

KONTAKTY

AmiNet s.r.o.
696 71 Blatnice pod Svatým Antonínkem 119
tel: +420 605 271 393
info(a)ronic-czech.cz

ANKETA

Co nejčastěji zpracováváte v robotu Ronic?

Těsta a krémy 31% Pomazánky 19% Ovoce a zeleninu 29% Maso 21%

23. 05. 2019 | Moučníky

NAROZENINOVÝ DORT od paní Zuzany

Pro vytvoření tohoto dortu, nebo spíš uměleckého díla měla paní Zuzana po ruce robot Ronic.

Narozeninový citronový dort, průměr 26 cm, dort pro 20 osob
(pro standardní velikost dortu použijte vždy poloviční množství všech zmíněných surovin)


Citronový extrakt: (pro další použití do krému, jinak vydrží v lednici cca 1 týden)
2 velké žloutky
40 ml citronové šťávy
40 g cukru krupice
30 g másla
citronová kůra
-------------------------------
Vše kromě másla zahřejte v misce nad parou. Po několika minutách bude mít směs konzistenci krupicové kaše/skoro hotového pudinku. Sundejte misku z páry a postupně (pouze metličkou) zašlehejte máslo dokrémova. Zchlaďte v lednici.


Korpus:
10 vajec (rozdělte na bílky a žloutky)
300 g cukru
200 g hladké mouky
100 g mletého kokosu
10 lžic horké vody
1 kypřící prášek
špetka soli do bílů
-------------------------
Zapněte troubu na 175°C.
Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Navážený cukr rozdělte tak, aby 1/3 bylo možné přisypávat do bílků.
Začnetě šlehat bílky se solí. Jakmile hmota zbělá, začněte přisypávat cukr. Bílky ušlehejte do tuha.
Začněte šlehat žloutky s cukrem a pozvolna zašlehávejte horkou vodu po lžících, dokud se nevytvoří krásný lesklý světle žlutý krém.
Prosijte mouku s kypřidlem, promíchejte s kokosem a postupně (pouze ručně) vmíchejte sypkou směs do žloutků. Jako poslední vmíchejte jemně po častech bílky.
Směs nalijte do máslem vymazané a hl.moukou vysypané dortové formy a dejte ihned péct, 40 - 43 minut.
Dort obsahuje 2 typy krémů - vnitřní mascarpone-smetanový s citronovou příchutí a vnější sněhový-máslový krém.

Mascarpone-smetanový s citronovou příchutí:
2x 250 g mascarpone
2x smetana ke šlehání 33%
100 g cukru krupice
citronový extrakt
----------------------------------------------------------
Dbejte na to, aby všechny suroviny měly ideálně stejnou teplotu (z ledničky). Vše šlehejte na střední až nižší otáčky, dokud se zcela šlehačka neušlehá. Nebojte, konzistence krému se bude měnit. Nakonec vznikne hladký pevný krém (podobná konzistence jako nadýchané žervé). V závěru šlehejte opatrně, aby nebyl krém přešlehaný.
Vychladlý korpus dortu rozkrojte na jednotlivé pláty, dle výšky dortu, ideálně na 3 placky. Dle chuti promažte marmeládou, naplňte smetanovým krém. Potřete dort i z venku a ponechte v chladničce cca 4h.


Sněhový-máslový krém:
81 g bílků (2 bílky z XL vejce)
141 g cukru krupice
190 g másla
špetka soli
--------------------------------
Máslo rozkrájejte na malé kostičky a nechte při pokojové teplotě lehce změknout. Bílky dejte společně s cukrem a špetkou soli do mísy, za občasného míchání zahřejte v páře. Jakmile bílky dosáhnou teploty 71 stupňů, sejměte z páry a při nejvyšších otáčkách šlehejte 7 minut.
Dále při snížených otáčkách postupně zašlehávejte kostičky másla, do úplného spotřebování.
Krém promíchejte, setřete z boků mísy a ještě chvilku prošlehejte na nejvyšší otáčky, až je krém lehký a nadýchaný.
S krémem se velmi dobře pracuje, jak pro natírání, tak pro zdobení cukrářským kornoutkem. Krém vydrží dlouho "fit" při pokojové teplotě.
Placatým nožem potřete boky dortu, následně střed. Stěrkou začistěte boky dortu a zatáhněte hrany. Dort chlaďte ideálně přes noc.