NEJPRODÁVANĚJŠÍ
NOVINKY
KONTAKTY
ANKETA
Co nejčastěji zpracováváte v robotu Ronic?
Těsta a krémy 31% Pomazánky 19% Ovoce a zeleninu 29% Maso 21%Suroviny:
I. těsto:
5 vajec,
100 g pískového cukru,
4 lžíce hladké mouky,
lžička prášku do pečiva,
100 g mletých ořechů,
2 lžíce kakaa.
II. těsto:
80 g hladké mouky,
5 vajec,
140 g pískového cukru.
Na náplň:
0,5 l mléka,
5 lžic hrubé mouky,
200 g másla,
lžíce kakaa,
2 lžíce mletého cukru.
Postup v robotu Ronic:
I. těsto: v robotu Ronci šlehacím zvonem vyšleháme bílky do hustého sněhu, zašleháme cukr a rozmíchané žloutky. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a kaaem.
Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a připravíme si druhé těsto.
II. těsto: opět použijeme šlehací zvon a vyšleháme bílky, do kterých postupně zašleháme cukr, žloutky a nakonec mouku.
Těsto opatrně rozetřeme na tmavé těsto a ve vyhřáté troubě upečeme.
Po vytažení z trouby těsto i s pečícím papírem srolujeme do rolády a necháme vychladnout.
Pro přípravu krému použijeme opět robot Ronic.
Nejdříve si z mléka a mouky uvaříme hustou kašičku a za občasného míchání necháme vychladnout.
Máslo s cukrem vyšleháme v robotu Ronic pomocí rotačního nože do pěny, přidáme kakao a vychladlou kašičku a vyšleháme.
Roládu rozmotáme, odstraníme pečící papír a naplníme krémem. Roládu necháme ztuhnout v lednici.