NEJPRODÁVANĚJŠÍ
NOVINKY
KONTAKTY
ANKETA
Co nejčastěji zpracováváte v robotu Ronic?
Těsta a krémy 31% Pomazánky 19% Ovoce a zeleninu 29% Maso 21%RECEPTY Ronic » Pečivo » VEKA
Suroviny:
250 g hladké mouky,
250 g polohrubé mouky,
lžička soli,
1 žloutek,
2 lžičky rozpuštěného másla,
½ kvasnic,
290 ml mléka.
Postup v robotu Ronic:
v míse s rotačním nožem promícháme obě mouky a sůl. Přidáme žloutek, máslo a kvasnice s částí mléka.
Zapneme robot a komínkem dolijeme zbytek mléka. Těsto je hotové, jakmile se oddělí od mísy a utvoří kouli. Proces hnětení trvá cca 20 sekund.
Upozornění - nemíchejte těsto déle, než je nutné.
Na tomto videu se můžete podívat na přípravu kynutého těsta v robotu Ronic
Hotové těsto necháme v teple vykynout. Poté uděláme dvě menší, nebo jednu větší veku a necháme pod utěrkou ještě 20 minut kynout. Potřeme vodou (pokud chceme křupavější kůrku potřeme veku rozšlehaným vejcem) a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 st. asi 20 minut.