NEJPRODÁVANĚJŠÍ
NOVINKY
KONTAKTY
ANKETA
Co nejčastěji zpracováváte v robotu Ronic?
Těsta a krémy 31% Pomazánky 19% Ovoce a zeleninu 29% Maso 21%Suroviny na korpus:
5 vajec,
80 g cukru krupice,
80 g polohrubé mouky,
1 lžíce oleje.
Na náplň:
500 g vypeckovaných višní,
4 lžíce cukru krupice,
1 pudinkový prášek.
Na krém:
250 ml smetany ke šlehání,
180 g zakysané smetany,
2 vanilkové cukry,
ztužovač šlehačky.
Postup v robotu Ronic:
Nejdříve si připravíme korpus - v míse Ronic se šlehacím zvonem vyšleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu a po jednom zašleháváme žloutky, přidáme olej a nakonec ručně vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 10 minut. Piškot necháme vychladnout a poté odstraníme papír.
Náplň si připravíme z vypeckovaných višní - višně dáme do robotu Ronic s rotačním nožem a rozmixujeme je. Směs přelijeme do hrnce, přidáme cukr a přivedeme k varu. Pudinkový prášek rozmícháme v 1 dcl vody a přilijeme k višním. Minutu povaříme a ještě teplou náplň rozetřeme na korpus a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém - do mísy Ronic se šlehacím zvonem dáme smetanu ke šlehání, ztužovač šlehačky, přidáme zakysanou smetanu a vanilkové cukry. Vše spolu vyšleháme dotuha.
Korpus rozdělíme na půl, potřeme polovinou krému a na krém přeneseme druhou polovinu korpusu s višňovou náplní. Povrch řezu potřeme zbytkem krému a necháme uležet v lednici.